Tensiofytol - Bloeddruk
294
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-294,page-parent,page-child,parent-pageid-289,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Hoge bloeddruk

De optimale bloeddruk voor iedereen is 12/8.

We praten over te hoge bloeddruk wanneer bij herhaalde metingen, in rust en met intervallen van enkele weken, de systolische druk hoger is dan 14 en de diastolische hoger is dan 9. De bloeddruk is dus hoger dan 14/9.

Een te hoge bloeddruk betekent dat onze slagaders op een abnormaal sterke manier weerstand bieden tegen de doorstroming van het bloed.

Wist u dat ?

Men noemt een te hoge bloeddruk de stille
moordenaar. Hoge bloeddruk veroorzaakt namelijk weinig tot geen symptomen, waardoor hij jarenlang ongemerkt schade kan toebrengen aan het cardiovasculair systeem.

Wat zijn de oorzaken
van een te hoge bloeddruk ?

In 90% van de gevallen kan men geen oorzaak vinden en daalt de bloeddruk bij behandeling. Zodra de behandeling echter beëindigd wordt, schiet de bloeddruk weer de hoogte in.

Er zijn ook factoren die een te hoge bloeddruk bevorderen, zoals erfelijkheid, een dieet met te veel vet/zout, te weinig lichaamsbeweging, alcohol, roken, stress en inname van bepaalde medicijnen.

Van de resterende 10% is de oorzaak van te hoge bloeddruk bekend en komt die voort uit een ziekte, de overmatige productie van bepaalde hormonen of door het gebruik van bepaalde medicijnen.

De wet van 1/3…

1/3 volwassenen lijdt aan te hoge bloeddruk, 1 op 3 volwassenen lijdt er aan zonder het te weten en 1 op 3 wordt behandeld maar slaagt er niet in om onder 14/9 te komen.