Tensiofytol - Bloeddruk
311
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-311,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Olijfboom

De voordelen van de bladeren en vruchten van de olijfboom

De olijfboom (Olea europaea) is al eeuwenlang bekend en vindt zijn oorsprong in gebieden met een mediterraan klimaat. Hij wordt vooral geteeld voor zijn vruchten – olijven – die op verschillende manieren geconsumeerd worden, zoals in olie, tapenades.

Bij ons is de olijfboom het symbool voor gezondheid en een lang leven, voornamelijk dankzij de olijfolie, waaraan uitstekende eigenschappen toegeschreven worden.

Wetenschappelijke studies hebben uitgewezen dat olijven polyfenolen bevatten, waaronder hydroxytyrosol. De voordelen van extra vierge olijfolie voor de gezondheid worden vooral aan deze stof toegeschreven.

Hydroxytyrosol is namelijk de meest krachtige antioxidant en vrije radicalenvanger die in de natuur voorkomt.

Sinds kort gaat er ook veel aandacht naar de bladeren van de olijfboom. Ook deze hebben een moleculaire structuur die opgebouwd is uit polyfenolen, esters en oleuropeïne.

Oleuropeïne is het meest actieve bestanddeel van het olijfblad, in ons lichaam wordt het namelijk omgezet in hydroxytyrosol. Talrijke wetenschappers hebben het olijfblad bestudeerd en ze hebben kunnen aantonen dat het bijdraagt aan het behoud van een normale bloeddruk.

Wist u dat ?

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog bezweken de Fransen
massaler aan gangreen dan de Spanjaarden. De Spanjaarden herstelden sneller en zonder complicaties dankzij de kompressen van geplette olijfbladeren, doordrenkt met olijfolie, die ze gebruikten voor de verzorging van wonden.