Tensiofytol - Bloeddruk
301
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-301,page-child,parent-pageid-294,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Te hoge bloeddruk, wat te doen ?

Een hoge bloeddruk verhoogt het cardiovasculair risico. Dit risico wordt nog eens vergroot als u lijdt aan diabetes, bij een te hoog cholesterolgehalte, bij overgewicht en wanneer u rookt.

U kunt medische controle overwegen, maar weet dat het nooit te laat is.

Indien nodig zal uw arts u medicijnen voorschrijven, maar u zult vooral de raad krijgen om een gezondere levensstijl aan te nemen.

De belangrijkste uitgangspunten zijn :

minder zout
consumeren

zorgen dat u op een ideaal
gewicht bent en blijft

zorgen dat u
regelmatig beweegt

minder alcohol nuttigen

stoppen met roken

LET OP : De relatie tussen zout en een te hoge bloeddruk is al zeer lang bekend. Wij consumeren 20 keer meer zout dan we zouden moeten doen en dat is funest voor onze gezondheid. Om uw gerechten op smaak te brengen kunt u dus beter gebruik maken van kruiden zoals kerrie of peper. Probeer ook zoveel mogelijk zelf te koken.

Wist u dat ?

Te hoge bloeddruk is een moderne aandoening. Bij niet-geïndustrialiseerde volkeren komt hij niet voor, maar manifesteert zich pas als die zelfde personen migreren naar een industriële samenleving.